понедельник, 5 июня 2017 г.

Šiandien aš norėčiau pakalbėti apie tai, kaip užsidirbti internete, tiems kurie kazka moka, ir tiems, kurie nieko nemoka, tai yra visiems. Studentui visada reikalingi pinigai , reikia gi ką nors valgyti , o todel kad studijavimas universitete atima daug laiko, mes (t.y. studentai) negalime sau leisti dirbti nuolatinį darbą. Tačiau internete galima uždirbti skirtingas pinigų sumas, tiesiog sėdint prie kompiuterio.
Siūlau jums keletą įdomių būdų, kuriuos man pavyko rasti.
Tik keleta, nes ju yra o laiko nera daug.

Jei jūs isvis neturite jokiu programavimo ar internetinio dizaino zyniu, megstate leisti laika socialiniuose tinklose ir aplankyti svetaines, tai jums kaip ir visiems pradedantiesiems tinka reklamos ir greitu uzdaviniu svetaines .
Tai tokios svetaines kur reklamuotojai moka už ju svetainiu peržiūras, internetiniu laiškų skaitymus , registracijas, uz ivairius veiksmus socialiniuose tinkluose ir kitus veiksmus internete.

Už tokius ivairius veiksmus reklamuotojai moka nuo vieno cento iki 10 (desimties) jav dolerių. Is pradziu gali pasirodyti kad tai darbas tik vaikams ir pradedantiesiems, bet yra daug žmonių, kurie is tokios reklamos kuria didelius pinigus.Vakar aš užsiregistravau vienoje iš tokių svetainių ir per 30 minučių uzdirbau 70 centų darant visokias registracijas. Labai mazai, bet darant tokius nesunkius veiksmus galima ismokti kaip ten internete viskas veikia, kaip sukasi pinigai ir po to jau daryti kita zingsni. Reikia pastepeti kad uzdirbtus pinigus galima isvesti tik i elektronines mokėjimo sistemas, i banko saskaita negalima.

Taigi kitas zingsis - filmu, zaidymu, programu ir kitu failu, rinkmenu platinimas.
Kaip tai veikia? Imate kazkoki failą, jį talpinote failu talpykloje, kuri moka už parsiuntimus ir platinote nuorodą į failą skirtingose vietose internete, ivairiuose forumose, socialiniuose tinkluose bei tarp savu pazystamuju.Failu talpykla mokes jums uz kiekviena jusu rinkmenos parsiuntima ir uz tam tikru procenta nuo kiekvieno isskirtininiu teisiu prie failu talpyklos prieigos pirkimo.(VIP statusas taip vadinamas).

Tok budas užsidirbti ne visada yra legalus. Žiūrint kokį turinį ir ka jus platinote. Bet uz nelegalius filmu arba zaidymu parsiuntimus arba platinima dar niekas nieko nebaude, bent jau as to negirdejau.
Nepaisant to, kad siais laikais failu talpyklos nera populiarios, visi naudoja torrentus arba pavyzdziui ziuri filmus tiesiogiai internete, sioje srytyje galima uždirbti labai daug.

Kai dar mokausi mokykloje 9-je , gal 10- je klaseje platinau daug filmu, zaidymy, internetiniu knygu, programmu, muzikos albumu ivairiuse multimedijos svetainiuose ir forumuose.Pavyzdziui buvo tokia failu talpykla Rapidshare arba dar Depositfiles kuri mokejo vartotojui 20$ uz 1000 parsiuntimu ir 60% uz VIP prieigos pirkyma (tai mazdaug nuo 7 doleriu iki 70$ doleriu uz viena). Tada mano uzdarbis per diena sieke net iki 30$ doleriu.Pamenu kad po keletu menesiu nupirkau sau pats kompiuteri, 10je klaseje buvau. Bet po to jau pradejo buti populiarus torrentai ir sia veikla reikalavo labai daug laiko nes parsiuntimu buvo vis  maziau.

Sekantis budas - Google Adsense programa

Google reklama - viena plačiausiai paplitusių ir efektyviausių web reklamos internete formų.
Google Adsense - tai Google produktas, kuris Jums išmoka pinigus už reklamos paspaudimus Jūsų svetainėje. Uz viena paspaudinima Adsense moka mazdaug nuo 10 euro centu iki 2 dvieju euru.Viskas priklauso nuo to, ant kurios reklamos žmogus paspaus. Atrodo, kad šis verslas lengvas? Ne, atskleisiu jo tamsiąją pusę. Ant reklamos paspaudžia gal 1 iš 20 arba 40 žmonių, (kai turejau savo svetaine skirta krepsiniui tai buvo 1 is 15), taigi, Jums reikės gauti daug unikalių lankytojų savo svetaineje, kad padoriai uždirbtumėte.

Kad galetumete dalyvauti programoje, jums reikalinga svetaine, blogas, forumas arba YOUTUBE kanalas.Registracija google adsense sistemoje yra labai paprasta , tačiau Google į savo programą priima ne visas svetaines  , reikia, kad jūsų svetainėje nebūtų blogo turinio, ir svetainė turi atitikti google reikavimus bei taisykles.Taigi, atlikus visą šitą reikia palaukti iki savaitės kol jums Google atsius i jusu pasto dezute unikaluji koda, ji ivedus aktivinsite savo paskyra ir galesite pradeti.

Google Adsense išmoka bus gauta surinkus 70 eurų , kuriuos galėsite atsiųsti į banko sąskaitą arba per mokėjimų sistema Western Union.(turint normalu bloga arba idomu youtube kanala surinkti minimalia suma tikrai bus nesunku)

Zinoma galima moketi zmonems uz paspaudinimus specialioje reklamavimo svetaineje (is pirmo budo), bet yra nemaza tykimybe kad greitai google uzblokuos jusu paskyra. Dirbau su google adsens beveik 4 menesius gavau 2 cekius po 120 euru kurie buvo atsiųsti  man į namus, ir turėjau juos išsigryninti banke.Bet po to mano paskyra buvo uzblokota nes per daug zmoniu paprasiau paspausti reklama.

Ir paskutinis oficialus budas, tikriausiai pats zinomiausias ir populiariausias tai - Freelance Birža.
Lietuvių kalboje „freelancer“ profesijai apibūdinti gali būti naudojamas ne vienas terminas, pavyzdžiui, laisvai samdomas darbuotojas, arba nepriklausomas ekspertas, arba projektinis darbuotojas. Tačiau jis 100 proc. neatspindi tikrosios „freelancing‘o“ koncepcijos.

Dirbti „freelancer‘iu“ reiškia:
1) turėti galimybę laisvai rinktis kam dirbti, su keliais klientais dirbti ir kada dirbti,
2) neturėti pavaldžių darbuotojų, dirbančių tau ar atliekančių tavo pavestas užduotis,
3) dirbti žiniomis grįstoje, intelektinėje srityje, pavyzdžiui IT, dizainas, vertimai ir kt.


Va cia jau , kad dirbti Freelance,riu reikia kazka zinoti.Yra daug populiariu Freelance birzu internete. Anglu kalba, Rusu ir netgi lietuviu. Tai tokia svetaine kur viena puse zmoniu tai nepriklausomi darbuotojai o kita puse darbdaviai arba klientai. Freelance uzsiema tikrai labai daug zmoniu ir ten sukasi labai dideli pinigai.Darbo yra visokio, visada ir daug, nepaisant kad laisvai samdomu darbuotoju yra dar daugiau.Galima kurti internetinius puslapius, užsiimti dizainu, grafika, kurti reklaminius banerius, versti teksta, rasyti straipsnius, unikalū teksta blogams, dirbti su video, programuoti, dirbti sistemu administratoriumi, dirbti su photoshop ir dar daug ko.

Zodziu freelance tai darbas internete, kur ir darbdavis ir freelanceris nemoka jokiu mokesčiu ir kur atlyginimas uz vienkartini darba zymiai solidesnis negu uz ta pati nuolatini darba. Pavyzdzius tam kad turetumete sukurti Logotipa (t.y grafini ženkla) nepopuliariai svetainei  paauklesite 20-30 minuciu, minimaliai zinodami Photoshop programa uz tai gausite maziausiai 10-15 euru.

Kelis kartus bandziau dirbti Freelanceriu, rasyti straipsnius ir unikalu teksta blogams (angliskai Copyright) , tokiu budu buvau uzdirbes kelis desimcius euru bet po to supratau kad tai ne mano o daugiau beveik nieko nemoku.

Bendravimas su klientais dazniausiai vyksta  per skype arba ICQ.Atlyginimas mokamas per elektronines sistemas, i banko saskaita arba i Freelance birzoje esanti saskaita.


Esme tame, kad jeigu tu studentas, negaisk laiko dirbdamas nuolatini darba, nes nespesi ir dirbti ir gerai mokytis, geriau pabandyk uzsidirbti internete, budu yra daug ir galimybiu yra labai daug. O busimiems informatikams tai dar ir gera patirtis.Aciu uz demesi, sekmes.

1 комментарий:

  1. https://i.gyazo.com/39f13d54edfcb3bf39ce857555736e5f.png
    https://i.gyazo.com/f90be103c267711baba08ef9071de030.png
    https://i.gyazo.com/e045b4e42e0143542ece969d57872a6f.png

    ОтветитьУдалить